אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בש"א 158658/07

החלטה בתיק בש"א 158658/07

תאריך פרסום : 24/01/2008 | גרסת הדפסה

ת"א, בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
158658-07,43540-06
09/07/2007
בפני השופט:
אביגיל כהן

- נגד -
התובע:
1. הלן רות ניצן
2. אלו את ניצן בע"מ

הנתבע:
1. אלי דובדבני
2. אשר אטדגי
3. אוהד לוביאנקר
4. קול הכפר עיתונים מקומיים בע"מ
5. הרשת המקומית בע"מ

החלטה

1.         בפני בקשה לשינוי סדר הבאת הראיות ולפיצול הדיון לשלב חבות ושלב נזק, כך שבשלב הראשון תידון שאלת החבות בלבד.

2.         עסקינן בתביעה על סך 1,000,000 ש"ח שהוגשה בגין פרסום כתבות  במקומון "קול ברמה" אשר מופץ באזור רמת השרון והסביבה (להלן: "המקומון") והתובעות טוענות, כי יש בכתבות משום פרסום לשון הרע לגביהן וכי הפרסום גרם להן נזק שהועמד לצרכי אגרה על סך של 1,000,000 ש"ח.

3.         לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין הבקשה לשינוי סדר הבאת הראיות להידחות ודין הבקשה לפיצול הדיון להתקבל:

4.         באשר לשינוי סדר הבאת הראיות:

א)         צודקים  ב"כ  המבקשות  בטענה  ולפיה כאשר מודה נתבע בכך שהוא פרסם לשון

הרע, אך טוען כי הפרסום הוא מותר או מוגן על פי חוק איסור לשון הרע תשכ"ה - 1965, אזי מתהפך סדר הבאת הראיות על פי תקנה 159 לתקנות סדר הדין האזרחי.

ויפים לעניין זה פסקי הדין שצורפו לבקשתו.

ב)         באת כוח המשיבים לא חולקת על עיקרון משפטי זה.

אך היא טוענת, כי בנסיבות העניין, הנתבעים - המשיבים לא הודו בפרסום לשון הרע כלפי המבקשות - התובעות.

אלא לטענתם, מדובר לכל היותר בפרסומים המהווים פרסום לשון הרע נגד עיריית רמת השרון ופרסומים אלו מוגנים בהתאם לחוק איסור לשון הרע.

ג)          לפיכך, באת כוח המשיבים טוענת, כי המשיבים לא הודו כלל בפרסום לשון הרע כלפי המבקשות, ואין מקום במקרה דנן להפוך את נטל הבאת הראיות.

ד)         ההלכה הפסוקה היא ידועה והיא הובאה בהרחבה על ידי ב"כ הצדדים ואין צורך לחזור עליה. אלא שיש לבדוק כל מקרה לגופו ולבדוק אם בתיק הספציפי שבפני הודו המשיבים בפרסום לשון הרע כלפי המבקשות, אם לאו.

ה)         כאשר מעיינים בכתב ההגנה ניתן למצוא, כי המשיבים כלל לא הודו בפרסום לשון הרע כלפי המבקשות.

בכתב ההגנה יש התייחסות לכתבה הראשונה - נספח א' לכתב התביעה.

ובסעיף 35 לכתב ההגנה נכתב:

"הנתבעים יטענו כי הפרסום הראשון, בחלקו הראשון, הנו אמת לאמיתה ובחלקו השני אינו אלא הבעת דעה סבירה ולגיטמית בעניין ציבורי, וכי הפרסום כולו, הן חלקו העובדתי והן בחלק הביקורתי שבו, עוסקים בעניין ציבורי מובהק שאינו מתייחס כלל לתובעות". (הדגש אינו במקור - א.כ.)

ו)          בכתב ההגנה יש התייחסות לכתבה השניה - נספח ב' לכתב התביעה, ונכתב בכתב ההגנה כי הכתבה התבססה על הכתבה הראשונה.

ובסעיף 45 לכתב ההגנה נכתב, כי פרסום זה לא מתייחס כלל לתובעות.

בכתב ההגנה יש התייחסות לכתבה השלישית - נספח ג' לכתב התביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ